Sunday, December 16, 2007

I want a thousand guitars, I want pounding drums

Här är ett Youtube-klipp som jag verkligen gillar. Jag vet inte varför, men det är fantastisk live-känsla i det. Utklassar alla konsertDVD:s jag sett. Tror det har att göra med att man hör allsången så tydligt och alla händer som flyger i luften (kolla runt 1:40). Här känns det faktiskt som att stå i publiken. Det är inte ofta det är så.

Meta i kubik

Jag skriver inte mycket längre, och när jag väl skriver här så länkar jag till nåt sopigt Youtube-klipp eller nån idiotisk text som jag retar mig på.

Det är mycket på gång nu. Jag jobbar som ett litet djur, reser bort direkt efter jul, och börjar nytt jobb när jag kommer tillbaks och sen är det dags att flytta och ja, så kommer det att rulla på närmaste tiden. Till skillnad från alla andra i den här stan, vägrar jag dock kokettera med att jag skulle önska mig mer tid att göra saker, jag hatar att det blivit statusfyllt att ha en fulltecknad kalender. Högst status måste det väl ändå ha att ha massor av fritid? Skit samma, jag är som ni vet inte särskilt förtjust i att blogga för mycket om mig själv just nu, men det kanske kommer.

Men det var inte det jag skulle säga, utan jag skulle skriva om en grej jag såg idag när jag satt och jobbade lite grann i hemmets lugna vrå. Jag har ju skrivit en jävla massa om tekniken och tillgängligheten, och att alla som går på konsert vill filma egna videos. Jag satt alltså med MTV eller ZTV på, och hajade till när jag hörde något som jag kände igen. Och nu verkar det som att den första "officiella" videon med Youtube-känsla har kommit: Daft Punk - Harder Better Faster Stronger Alive 2007 (alltså i en trött 2007-version, som väl relanseras efter Kanye Wests sampling).

Jag vet inte vad jag vill säga med detta, men vi börjar väl bli så vana vid att kolla gryniga publikinspelade lågkvalitativa liveklipp via Youtube, att den döende konstformen musikvideos nu kan komma att bli ännu mer lågbudget. Officiella videos som ser ut som inofficiella Youtubeklipp, kanske är det framtidens melodi. Så här ser det ut:


(Kanske har de delat ut kameror i publiken för att få den autentiska känslan, och sen klippihop det? Jag tror det är rätt häftigt att vara på ett ställe där Daft Punk är dj:s, i somras när jag hälsade på en kompis i Berlin, gick vi till ett ställe där de hade spelat helgen innan, och helgen dessförinnan hade Moby varit DJ. Men inget sånt den kvällen vi var där. Så då åkte vi till Berghain istället. Det kvalar med lätthet in på min top-3 surrealistiska upplevelser någonsin. Men Berghain kan vi ta en annan gång)

Monday, December 10, 2007

"Idrotten räddade mig från litteraturen"

Den här texten är så jävla rolig i all sin totala idioti.

Jag undrar om Nisse highfivade sina spritplufsiga kompisar i triumferande känsla av att ha sagt ett sanningens ord, efter att den "debattartikeln" publicerats. Läs inte böcker, det hindrar dig att göra något annat av ditt liv. "Det är så segt att läsa – jag föredrar att leva."

Men det ska ändå sägas, det är modigt att som vuxen människa stå för att man är totalt illitterat och har argumentationsteknik som en 11-åring.