Wednesday, October 31, 2007

Fel säsong för kindpussar?

Det här med att en journalist kindpussas med en statssekreterare som är "ganska glad i hatten", är det verkligen en skandal?

Jag trodde att det var ungefär vad Almedalsveckan går ut på varje sommar? Och där brukar ju inte Moderaterna sätta sin fot, så någon gång ska de väl få ta igen det?

Dagens låt är: Radiohead - Jigsaw falling into placeJigsaw falling into place
There is nothing to explain
Regard each other as you pass
She looks back, you look back
Not just once
Not just twice

Monday, October 29, 2007

Two wrongs osv...

House + Salem al Fakir borde inte vara min grej riktigt, men alltså den här remixen: Fantastisk. Kanske är det så att jag behöver bomba in det där positiva mantrat i mitt medvetande. Nu har den hållit i två månader. Det är ett bra tecken.

Thursday, October 25, 2007

The surreal life

Två gånger på relativt kort tid har jag varit med om märkliga sammanträffanden där min vardag korsats med min iPod-musik.

1. I somras skulle jag träffa en kompis på Mellqvists, på vägen dit slumpades "Oroshjärta" av TAW fram, den spelades fortfarande i mina öron när jag slog mig ner med min frukost och upptäckte att TAW satt bredvid och svepte en kaffe med eventuell flickvän.

2. Idag stod Plura på andra sidan grönsaksdisken och rotade bland paprikor och trattkantareller, samtidigt som jag högg några äpplen och hade "Kärlekens tunga" spelandes i lurarna.

Märkliga sammanträffanden, livet blir liksom surrealistiskt för en stund när man står framför någon som man samtidigt hör sjunga i sina lurar. Båda gångerna har jag ångrat mig lite i efterhand att jag inte vågat gå fram till dem och sagt: "TACK för dina texter, de betyder mycket för mig". Jag inbillar mig att det är påträngande att göra sånt. Men de skulle förmodligen bara bli smickrade av att få höra att låttexter ger riktiga människor styrka.

Wednesday, October 17, 2007

Fem hårda månader


Nu biter frosten igen
parkerna brinner som eld
och himlen över Västerbron
är gaslågeblå nu ikväll

Ett hår som kastar till
i vimlet utanför en affär
Jag har sett det några gånger nu
men du är inte där

En doft går genom rummen
en röst i en biosalong
Ett brev som aldrig kommer
En radio, en sång