Tuesday, February 03, 2009

"Ska det va så här, då vill jag gärna ha en manual att följa"

Är det ett tecken i kristider att en av de nominerade restaurangerna i Nöjesguidens Stockholmspris inte finns längre? Jag menar att nedläggningar och konkurser kanske är det allra hetaste 2009?

För det är nämligen så att jag tror att Asia Trading Co är nedlagt och bommat. Vi försökte gå dit en gång nyligen, utan att lyckas och fick sedan höra från andra att restaurangen inte längre finns. Jag var där i oktober, då det fortfarande hette Peacock, skulle sedan gå dit i januari, utan framgång. Hemsidan finns inte längre. Det är lite tragikomiskt att det hetaste som finns, är så hett att det inte längre finns.

Hur ska man tolka det här? 2009 är året för postuma utmärkelser? Heath Ledger, Esbjörn Svensson Trio och nu Asia Trading Co.? Att Stockholms hetaste restaurang är så het att den inte ens finns? Att nedläggningar är det allra hetaste i år? Att nöjesjournalistiken nu i sin panikartade skitnödighet gått så långt att Expressen Fredag-sketchen från Percy Tårar numera är verklighet?

Det svänger fort i hockey, det svänger ännu fortare i popkulturmedia. Vid pressläggning är du hyllad, vid utgivning är du nedlagd. Är inte det ledsamt?

Hoppas att de vinner priset, så man får veta vad som hände.

No comments: