Tuesday, August 25, 2009

Hard work pays off later, laziness pays off now

Detta fick mig att vakna runt halv tio idag av att en kollega ringde och undrade vart fan jag tagit vägen utan att meddela att jag skulle vara iväg från kontoret. Surrealistisk känsla att försova sig. Tror faktiskt aldrig att det hänt förr, och framför allt var det svårt att förstå vad det berodde på, men det uppenbarade sig ju senare på dagen. Sen fick jag löneförhöjning för andra gången i år! Det var väl kul? Konstig timing dock, att få löneförhöjning samma dag som man tabbar sig och sladdar in på kontoret några timmar sent.

Trasiga elektronikgrejer i hemmet just nu: 3. Dåligt och hopplöst. Bland annat ett stort jävla as till väggmonterad LCD-skärm som ska in till någon verkstad i söderförort för garantiåtgärder. De vägrar hämta den, jag har ingen bil, de har öppet typ mellan 14 och 14:30 på torsdagar ojämna veckor = jag orkar inte bry mig nämnvärt och skjuter på det problemet - läser böcker istället. Inser att TV:n är en ganska onödig detalj i hemmet.

Sen gick jag till skomakaren och hämtade ut mina gula mockadojjor som varje dag får folk att höja på ögonbrynen, därefter sensommarmiddag med en, hur säger man, vän på bra ställe och nu ligger vi här och lyssnar på grannarna som sjunger Singstar. Fan vad jag hatar Singstar ändå.

Sommarens MÄKTIGASTE grej: såg havsörn i Brunnsviken en kväll när vi åkte båt. Fatta vad häftigt, man ser Johannes kyrka, man ser Engelbrektskyrkan, man ser Roslagsgatan ner mot Jarlaplan och över allt det svävar vår vackraste rovfågel. Det var förresten samma helg som jag tog den här bilden. En helg som tagen ur den allra klyschigaste Pripps Blå-reklam:


Men hörrni; kicken, var äääär den? Vart tog den vääägen?

No comments: