Sunday, November 01, 2009

Ganska komiskt ändå

Jag skrev ju om det här med "närvaro i sociala media" *örk* och pr-rådgivning runt densamma. Låter bilden ovan illustrera vad jag menar (från den här bloggens besöksstatistik, för den som inte förstår, och hur tydligt det blir hur det går till egentligen), och konstaterar att frågan om praktikant-Jerry fortfarande inte handlar om att Samhall ska försvara något, eller att de skulle tillhandahålla slavar.

Det handlar om att ICA köper enkla poänger, eller ett initiativ som ser vackert ut i ledningens konferensrum men med all sannolikhet förvrids till en annan sak ute i verkligheten på butiksgolvet.

4 comments:

Anonymous said...

Fast din teori var väl att det var PR-byråerna som drev på sina företagskunder att agera i de sociala medierna. Av statistiken framgår ju att jag läste bloggen först, sedan vår PR-byrå. Nåt som inte stämmer där...

Håkan Tenelius, presschef på Samhall

Carreca said...

Och hur hamnade du här första gången?
Jag förstår att pr-byrån inte kan förväntas hålla koll på vilka bloggar du uttalat dig i, men det var de facto de som skickade hit dig första gången. Att du sedan återkommer, och tar råd från dem om vad du ska skriva är nog mest tacksamt för dem. Personligen tror jag inte att det behöver vara så komplicerat att kommunicera via sådana här kanaler, att man behöver pr-byråns stöd i det.

Alla besök finns inte med i den bilden, men om du anser att bilden är en bekräftelse på självständigt agerande, så vet jag din inställning, jag tolkar det annorlunda. Du är en bra kund till din pr-byrå i sådana fall.

Anonymous said...

Jag hittade din blogg via Eniro, konstigare än så är det inte. Och inte behöver jag några råd från vår PR-byrå om att eller vad jag ska skriva. Men jag vill att de och andra i företaget ska läsa bloggar som tar upp frågan om arbete för personer med funktionsnedsättning, som t ex du gör. Och förstå mig rätt - jag tycker att det är UTMÄRKT att du tar upp frågan. Ju mer diskussion, desto bättre. Och fortsätt att hålla koll på Ica! Man ska inte anställa en person med funktionsnedsättning för att det ser bra ut i tidningen, utan för att hennes eller hans arbetsinsatser behövs.

Hälsningar Håkan

Carreca said...

Alright, bra det. Jag håller med, och det var ju inte Samhalls motiv jag ifrågasatte.

Jag har inget intresse av att diskutera hur saker eventuellt går till, när ord står mot ord, och det inte är något att diskutera egentligen. Dina svar här kanske fick klä skott för andra i ditt gebit som börjar fäkta och famla i mörkret för att de läst att man tydligen ska göra så numer.