Saturday, February 28, 2009

"- Fick du med det där? Då badar vi lite tycker jag"

Verkligheten överträffar sagan ibland. Som när Afrika-diplomaten tar sig en dagfylla vid poolen på resorten och SVT filmar. Jag betvivlar inte att diplomatyrket är extremt krävande cirka 90% av tiden, men visst måste man älska när han låter sig filmas på fritiden och man inser att den gamla Yrrol-sketchen är väldigt träffsäker. Länk till avsnittet, kolla vid 26 minuter, och jämför sedan med det här:

Thursday, February 26, 2009

Tema: Idiot

Jag är för utschasad för att orka skriva något alls. Ju mer jag hör och läser, desto mer känner jag att alltet fylls av en jävla massa åsikter som ingen bett om, och att allt fler av de som skriker högst också har minst att säga. Vi kör ett tema med bra idiotlåtar.

* Bob Dylan - Idiot wind

* radiohead - Idioteque

* Markus Krunegård - Idioter

* Alf - Idoit

* Imperiet - Jag är en idiot

* Ulf Lundell - Idiot city

Wednesday, February 18, 2009

The wrestler with the impressive deltoideus


Tillåt mig bli lite homoerotisk här, men om jag har ett sånt här axelparti det året jag fyller 60 kommer jag att vara nöjd. Årsbarn med Springsteen är exempelvis Göran Persson. Nuff said.

Men, det där flava sava-skägget är verkligen hemskt. Även mössan, som ser ut att tillhöra en spansk utbytesstudent är hemsk. Här är hela videon.

Filmen är bra, men alla boxnings-/brottningsfilmer handlar ju om samma sak? Rocky, Tjuren från Bronx, The Wrestler etc.

Tuesday, February 10, 2009

So very 2009 - part deux

Jag sa ju det.

Men fa-an också

Ååh, typiskt min otur alltså. Så här står det på lappen som min sjukgymnast skickat med mig för att jag ska komma ihåg när nästa tid är.
"Var god lämna återbud snarast möjligt".
Hur ska jag då kunna komma dit fler gånger, om jag ska lämna återbud så fort jag kan? Vill hon inte ha mig där? Jag som trodde vi kom bra överens, hon vågar inte ens säga det, utan trycker det på en lapp.

Skoja. Dumt skrivet bara. Det är inte för inte som jag är textfascist.

Thursday, February 05, 2009

Tuesday, February 03, 2009

"Ska det va så här, då vill jag gärna ha en manual att följa"

Är det ett tecken i kristider att en av de nominerade restaurangerna i Nöjesguidens Stockholmspris inte finns längre? Jag menar att nedläggningar och konkurser kanske är det allra hetaste 2009?

För det är nämligen så att jag tror att Asia Trading Co är nedlagt och bommat. Vi försökte gå dit en gång nyligen, utan att lyckas och fick sedan höra från andra att restaurangen inte längre finns. Jag var där i oktober, då det fortfarande hette Peacock, skulle sedan gå dit i januari, utan framgång. Hemsidan finns inte längre. Det är lite tragikomiskt att det hetaste som finns, är så hett att det inte längre finns.

Hur ska man tolka det här? 2009 är året för postuma utmärkelser? Heath Ledger, Esbjörn Svensson Trio och nu Asia Trading Co.? Att Stockholms hetaste restaurang är så het att den inte ens finns? Att nedläggningar är det allra hetaste i år? Att nöjesjournalistiken nu i sin panikartade skitnödighet gått så långt att Expressen Fredag-sketchen från Percy Tårar numera är verklighet?

Det svänger fort i hockey, det svänger ännu fortare i popkulturmedia. Vid pressläggning är du hyllad, vid utgivning är du nedlagd. Är inte det ledsamt?

Hoppas att de vinner priset, så man får veta vad som hände.