Tuesday, August 25, 2009

Hard work pays off later, laziness pays off now

Detta fick mig att vakna runt halv tio idag av att en kollega ringde och undrade vart fan jag tagit vägen utan att meddela att jag skulle vara iväg från kontoret. Surrealistisk känsla att försova sig. Tror faktiskt aldrig att det hänt förr, och framför allt var det svårt att förstå vad det berodde på, men det uppenbarade sig ju senare på dagen. Sen fick jag löneförhöjning för andra gången i år! Det var väl kul? Konstig timing dock, att få löneförhöjning samma dag som man tabbar sig och sladdar in på kontoret några timmar sent.

Trasiga elektronikgrejer i hemmet just nu: 3. Dåligt och hopplöst. Bland annat ett stort jävla as till väggmonterad LCD-skärm som ska in till någon verkstad i söderförort för garantiåtgärder. De vägrar hämta den, jag har ingen bil, de har öppet typ mellan 14 och 14:30 på torsdagar ojämna veckor = jag orkar inte bry mig nämnvärt och skjuter på det problemet - läser böcker istället. Inser att TV:n är en ganska onödig detalj i hemmet.

Sen gick jag till skomakaren och hämtade ut mina gula mockadojjor som varje dag får folk att höja på ögonbrynen, därefter sensommarmiddag med en, hur säger man, vän på bra ställe och nu ligger vi här och lyssnar på grannarna som sjunger Singstar. Fan vad jag hatar Singstar ändå.

Sommarens MÄKTIGASTE grej: såg havsörn i Brunnsviken en kväll när vi åkte båt. Fatta vad häftigt, man ser Johannes kyrka, man ser Engelbrektskyrkan, man ser Roslagsgatan ner mot Jarlaplan och över allt det svävar vår vackraste rovfågel. Det var förresten samma helg som jag tog den här bilden. En helg som tagen ur den allra klyschigaste Pripps Blå-reklam:


Men hörrni; kicken, var äääär den? Vart tog den vääägen?

Monday, August 10, 2009

Kanske. Inte. Så. Jäkla. Berlin. Ändå.

http://www.pastan.nu/klubb/tradgarden-hotas-av-nedlaggning-1.927978

Och vad gör facebook-generationen? Jodå, startar upprop och namnlistor, läs: lex Lydmar. Bäva månde tillståndsenheten.

Wednesday, August 05, 2009

Trädgården - Så. Jävla. Berlin.

Undrar om det finns någon som gått in på Trädgården under Skanstullsbron utan att utbrista(eller skriva det i sin blogg dagen efter):
"Wow, det här känns jävligt
Berlin/Barcelona/random-stad-som-anses-cool-i-stockholmska-ögon!"

Jag har hört det minst 3 gånger per kväll de gånger jag varit där, och jag har själv utbrustit det. Visst är väl det ganska patetiskt? Alltså, det är nog ett positivt omdöme från den som utbrister det, men jag kommer inte ifrån att jag tycker att det är ganska fånigt lillebrorskomplexfyllt, även om jag förstår varför man ger ett sådant omdöme. Men det känns inte alls särskilt Berlin att de stänger kl. 1, bara får sälja öl och vin, tar 100 kr i inträde och har ljudrestriktioner. Alltså, jag gillar stället, men det blir än en gång så tydligt hur nervös den här stan är när vi reagerar på det viset.

-

Har råkat spräcka displayen på min Iphone, hur och var lagar man det billigast? Det verkar kosta 3000 kr och uppåt beroende på var man gör det, och jag tror inte att min chef är så sugen på att skriva på en sådan faktura. Och jag är ännu mer osugen på att betala 3000 för det.