Friday, July 14, 2006

Vive la Republique!

Så passande, vi drar till la France och firar republiken en dag för sent. Bloggen är sommarstängd, jag och PJ drar till Frankrike och badar lite, sen till Skåne ett tag. Åter i augusti någon gång.

Gör nåt annat än att sitta framför era gamla mögliga bloggar hela sommaren: Sola, bada, drick vin, dansa, slöa, dyk från en brygga, gå över Västerbron, somna i gräset, sponsra en späckhuggare, köp en bit regnskog, köp något på en auktion, sov en hel dag, läs en bra bok rök en cigarr, åk lite båt, ät skaldjur, orientera, plocka blåbär eller gör vad fan som helst. Sitt inte bara där, gör något annat.

Thursday, July 13, 2006

Kalla fakta

Eftersom jag tycker så mycket om diagram och siffror kan min arbetsdag sammanfattas i följande figur:


Wednesday, July 12, 2006

Dagens blöta asfalt efter regnet

Bright Eyes - I woke up with this song in my head this morning

FÖR bra låt. Känns renande som ett torkande sommarregn.

Fokus ligger just nu på att rensa undan på skrivbordet för att kunna ta semester med gott samvete. Och fundera på saker som behöver styras upp innan vi lämnar den här stan ett par veckor. Brandlarmet har gått tre gånger nu på förmiddagen, splittrad arbetsdag och pappersexercis.

Tuesday, July 11, 2006

Märkliga skivprojekt del 2 & 3

Svenska klassiker i bossatappning - avnjutes vid poolen. Lyssna på spektaklet HÄR!
Stones-låtar i bossanova-takt! Jag vet inte om jag kan tänka mig ett värre musikaliskt helgerån.
För del 1 i serien, se tidigare inlägg här

Monday, July 10, 2006

Kort lista

Jag var inne på det i min postning om att Urban Outfitters öppnar i Stockholm. Saker som är mer spännande när man inte har fri tillgång till dem, men tappar mystiken så fort de är lättåtkomliga:
  • Urban Outfitters kläder
  • Vice Magazine
  • Vilket jävla VIP-rum som helst, på vilken nattklubb som helst.
  • Att spela in Kalle Ankas Jul på VHS för att kunna se på när som helst.

Urban Outfitters är ju bara JC men på amerikanska, och det är avståndet som ger ett spännande skimmer runt UO. Det tydligaste exemplet är nog ändå Vice. Kändes hur cool som helst om man fick tag på ett förlupet nummer i typ New York eller så, innan den började distribueras på varenda JC och Skivfönster i stan, men nu när man kan läsa den hela tiden så upptäcker man att det kanske är den mest ointressanta tidningen ever.

VIP-rum är alltid tråkigaste stället på en nattklubb, där alla gottar sig i det underbara i att vara just där, och inte på andra sidan repen.

Den här listan var mycket längre för några veckor sedan, men nu har jag glömt.

Sommartidning hej hej

Är det någon som driver med mig? Idag kan man läsa en EXKLUSIV LÅTSASINTERVJU där Tomas Ledin "talar ut" på nätet. Jag fattar ingenting. Varför gör man sånt här? ett nytt lågvattenmärke är nått. Jag menar sug på den här ingressen:

" En strof säger mer än tusen ord, heter det. Typ. Därför har Aftonbladet i dag - helt på egen hand- skapat en intervju med Tomas Ledin, genom att använda popartistens klassiska låttexter."

Thursday, July 06, 2006

Red Bull & Rooibos - drycker som luktar illa

På kontoret finns sedan en tid tillbaka nåt slags Rooibos-te som flera av mina kollegor dricker. Det luktar helvete och lägger sig som en söt kanelaktig sliskstank över hela landskapet när någon kommer med en ny kopp. Jag avskyr verkligen Rooibos, men namnet är rätt kul. I hate the smell of Rooibos in the morning. Jag har svårt för te över huvud taget faktiskt. Varmt vatten med utspädd fruktsmak liksom.

En annan dryck som luktar vidrigt är Red Bull. Sötsliskigt kvalmig artificiell lukt som tar över allt. Som alla vet är det bara en viss typ av människor som dricker Red Bull, gymkillar som flexar tribalarmarna och silverkedjorna så här års på Tofta Strand. Kanske en och annan datorspelande tonåring också. Ingen människa med självaktning dricker väl Red Bull? Eller? Placeboeffekt hej hej.

Nästa dryck: Smaksatt mineralvatten. Vad är grejen med att smaksätta vattnet med lite blaskig päronsmak? Smakar som när man snodde någon gammal saftflaska och fyllde med vatten på väg till fotbollsträningen. Jag är den förste att hylla vanligt mineralvatten som San Pellegrino eller Ramlösa, men smaksatta varianter don´t do it for me. Jag sätter min hatt på att det är ett svenskt fenomen, ungefär som att pizza i Sverige kan innehålla vad som helst till skillnad från många andra länder. Det luktar i alla fall inte illa.

I övrigt meddelas att jag är rätt less på att jobba i det här vädret. Det känns som att Peter Kondrup eller naken-Anders hånskrattar mig i ansiktet framför högtrycksbilder varje morgon. Nu när man missar så mycket skönt väder blir jag grinig sommarmartyr och jobba gladeligen över 2-3 timmar varma sommarkvällar, eftersom jag ändå redan missat hela dagens prime time i solen. Jag är sommargrinig och håglös, orkar inte med särskilt många projekt förutom att jobba och sova och knappt att jag ens kan sova. Tror det har att göra med att man i samma stund som semestern är beviljad, ställer in siktet på vad som är sista arbetsdagen, och i samma stund avtar arbetslusten linjärt för att på sista fredagen innan semestern stå på noll eller under noll. Vill inte grilla, vill inte bada, vill inte göra någonting på kvällarna.

Nåja, snart är semestern i alla fall här, och då lär det bli ett blogguppehåll på sådär 3 veckor när jag inte kommer att vara hemma, utan snarare åka runt i en Porsche på Rivieran, bada i medelhavet och dricka bubbel (bratCarreca!), slacka runt i Lyon, på Österlen och i Stockholms skärgård. Men, först en till vecka av arbetsleda, håglöshet och semesterlängtan.