Tuesday, April 29, 2008

Meet the eh...Fockers



När jag går in på expressen.se kan jag bara tänka:


Åh shit, George Costanzas pappa aka Ben Stillers pappa är österrikiska incestgubben med en hel familj i källaren!

9 comments:

egoistiska egon said...

ha! igår kom vi fram till likheten mellan incestgubben och staffan westerberg (http://www.blaskan.nu/Bilder/staffan_westerberg_i56133.jpg) borde dokumenteras i en blogg då de inte bara är lika till utseendet utan även påverkat många barns uppväxt kraftigt negativt. men vi tyckte det var lite väl grovt. din liknelse känns mer rumsren faktiskt.

Anonymous said...

Men gud, det var den bästa spaningen (vet inte om man får använda spaning längre men) jag sett på länge. Klockren.

Carreca said...

Hanna: vadå vet inte om man får använda spaning längre? Det låter nervöst att gå runt och inte veta om man får säga saker för att det inte är ok längre.

jo said...

Spaning får man säga. Man får dock inte säga "klockers", "klockrent" och "kungligt" (eller "kingen" heller för den delen) och gör man det kan man gott gå omkring och vara lite nervös.

Carreca said...

Nä, ok jag är med. De som säger klockers är dock inte medvetna om att man inte får säga så. Tror jag skrivit ett inlägg om sånt för några år sedan. Men det är ju konstigt att skylla ifrån sig, som att man använder uttryck som man vet är out of date, men använder dem ändå, men man är mycket noga med att säga att man "FAKTISKT vet att man inte får säga så längre".

Ett uttryck som dyker upp överallt numera är pimpa när det gäller att renovera eller snygga till eller glamourisera något. Hatar det. "idag pimpade jag upp en sallad med lite halloumi" Öh.

jo said...

Jag gör emellanåt (fast mkt sällan nu för tiden) citationstecken (eller som en del säger: situationstecken) med fingrarna... och då ursäktar jag mig på en gång. Och idag sa jag Klockrent. Detta gör mig nervös.

Använder aldrig 'pimpa' - det känns alldeles för mycket Kevin Federline. Men - pimpa upp en sallad med halloumi, det skulle jag vilja höra någon säga.

Anonymous said...

Klockrent hoppar titt som tätt ur min mun, för att inte tala om kanon (!)

Och jag skäms inte för att jag skäms i såna lägen, lite ängsliga är vi väl till mans.

Carreca said...

Ointressant diskussion egentligen, men gör gärna en googling på pimpa.
På de första 6 sidorna kommer rubriker som dessa upp, om vi begränsar oss till hyfsat vedertagna publikationer för formens skull:

"Pimpa min politik" - Magasinet Neo
"Pimpa upp sovrummet" - Family living (fixa en mysig folkhemsbordell?)
"Pimpa din Facebook" - Metro
"Pimpa ditt möte" - Privata affärer
"Cykla säkert och pimpa hojjen" - Allt för föräldrar

Angående hallickifierad mat finns det många varianter på google av typen: "pimpa din chokladkaka", eller vad som utlöste min matassociation (visserligen med en skämsdisclaimer): http://matgasten.taffel.se/2008/04/20/pimpade-kryddrostade-for-er-purister-dara-cashewnotter/

Anonymous said...

Värt ett eget inlägg nästan.