Wednesday, March 18, 2009

Sunday, March 15, 2009

A&R

Hej barn, nu ska jag berätta en sak ni inte redan visste.

Det är jag som bestämmer vilken artist som ska spela en cover av föregående års vinnare i finalen av Melodifestivalen. Jag trycker ut talangfulla artister i tv-soffan, blandar kvalitet med tacogratäng så att säga. Presenterar bra skit på lättsmält sätt så att folk ska fatta. Så här:

2007: Jag skrev om Tomas Andersson Wij i september 2005 , Christer Björkman mailade mig sen, i augusti 2006, och resten blev som det blev.

2008: Jag skrev om Maia Hirasawa i juni 2006, Christer Björkman mailade mig och frågade om jag fortfarande ville vara rådgivare och sen blev det som det blev.

2009: Jag skrev om Moto Boy i januari 2008. Chrib ringde och sa: give me a name. Sen blev det som det blev.

Ok, jag får femtio tusen av era licenspengar per gång för det här "besväret", så det är kanske lika bra att jag berättar. Och, häng här om ni vill ha lite koll på vem som ska sjunga svenneopera nästa år. Right?

Saturday, March 14, 2009

Another Saturday night

Det välbeprövade konceptet "att dricka middag" är lika illa varje gång. Man får en ilsken och långdragen huvudvärk dagen efter varje gång, trots att man inte druckit särskilt mycket. Har haft skämsfestival i soffan med SVT Play och premiären av Grillad. Jesus Kristus vad lamt och pinsamt. Jag trodde standup handlade om att vara rolig? Och den ängsliga publiken som skrattar åt alla möjliga tråkiga passager, för DET SKA JU VARA ROLIGT DET HÄR, BÄST MAN SKRATTAR. Hann nöta ut skämskudden innan jag stängde av.

Och hörrni, Twitter va? Seriöst. Ett verktyg till för alla som älskar att framhäva sig själva mest av allt, men vill låtsas som om de är intresserade av andra människor. Det är en armé av Seinfeldwannabes där ute.

Carreca - möter mycket otippat Magdalena Ribbing i skrivarrummet på jobbet, hon säger "Hej", jag säger "Hej hej" och funderar länge på om det var rätt sätt att hälsa. Vad i helvete gör hon här?
from web 2 days ago

Carreca - ser Runar på NK. Han är lite svettig och pratar i headset. Letar med blicken och flackar runt Mijailovic-style på Herrekiperingen. Varför har han ingen jacka? Ligger i bilen i garaget kanske?
from web 21 hours ago

Vi rundar av med en feel-good låt med riktig feel-bad-text, det finns en svensk version också. Den är helt fantastisk, men den finns inte på Youtube. Cat Stevens är rätt het i den här videon:

Sunday, March 08, 2009

Karlstadsangria

I nya Nöjesguiden var det inte mycket att yvas över (Nöjesguiden har samlat vad de anser vara "skarpa" hjärnor för att diskutera vikt- och utseendeideal, och om det här är de skarpaste hjärnorna de kan skrapa fram, nä då vill inte jag vara med, herregud vad platt och klyschigt), men en rolig sak fanns det, och det var så roligt att jag skrattade högt. Här:

Min favoritdrink:
– Karlstadsangria: 75 procent rödvin och 25 procent Red Bull.

Ha ha ha.

Sunday, March 01, 2009

Var Stieg Larsson incestuös?

Det är ingen hemlighet att Mikael Blomkvist i Millennium-trilogin i många avseenden är en avbild av författaren själv. I veckan kunde man läsa i DN att hans brorsdotter är förebilden till Lisbeth Salander.

Ok, man ska kanske inte dra det här med romanfigurer som har verkliga förebilder i vissa delar för långt, men jag kan inte komma ifrån incestkopplingen i det hela. Man kan ju som författare välja hur man vill bygga storyn, och den sexuella relationen i den här sagan mellan Lisbeth och Mikael ger ändå en lite obehaglig eftersmak, när det nu framkommer att hans brorsdotter är förebilden till den kvinna som förför Blomkvist. Eh...ooookej.

Och lite om Millenium-trilogin i stort då: när jag läste den, var jag som alla andra rätt uppslukad, det är en riktig page-turner. När jag sen hade läst klart kände jag ett sting av skam. För när man i efterhand tänker tillbaka, så känner man sig lite dum som tyckt att det var en fängslande historia, när den är så far out att det är helt sjukt.

Såg filmen ikväll, och konstaterade att den, ännu mindre än alla andra filmer med bokförlaga, inte lämpar sig så bra för en film, åtminstone inte för mig. Historien är så flippad att det bara blir pinsamt att se på, när man vet hur upplösningen är. Det visste jag i och för sig innan, så jag får skylla mig själv (men det är inte alltid man får välja film själv), det borde väl finnas många som känner så? Typ alla?