Thursday, September 29, 2005

Top 10 - ord fördärvade av bloggers

1. Ljuvligt
2. Outfit
3. Galet (bra/snyggt/kul/whatever adverb)
4. Note to self
5. Populärkultur (om vad som helst, förutom Popjunkien som gör det bra urval)
6. Fashionista (om vem som helst som handlar på H&M)
7. Tokigt (bra/snyggt/kul/whatever adverb)
8. Nicole Richie/Jessica Simpson/Rachel Bilson
9. Söt (om klädesplagg)
10. Oh well

6 comments:

n said...

"I got a woman" (Ray Charles)

Tilda said...

Hahaha. Så på pricken!

Utstyrsel låter ju lite knepigt iofs istället för outfit.

Carreca said...

Jaha, vad sägs om "kläder" eller "klädsel" då? Men egentligen är det själva fenomenet jag inte förstår; varför man känner att det är av intresse vilka H&M-kläder man tar på sig när man går till jobbet/skolan/arbetsförmedlingen? Vad är syftet egentligen? Eller att skriva att man har vinrött nagellack och ett hårspänne som man köpt på second hand i en by i Anderna.

Tilda said...

Nu blir det här ett bajslångt svar. Jag håller ju egentligen med dig, vi behöver inte 20 rosa bloggar med identiskt amatörmässigt innehåll. Men vaddå. Låt dom hållas. Det finns ju bra bloggar, bara att man får leta lite för att hitta dem nu.
Jag kan tycka att det är gulligt när en 14-åring skriver i sin blogg i en ton som är "nu ska jag som är expert berätta för er"... dock blir jag oftast bara irriterad så jag läser inte dom bloggarna, helt enkelt.
Syftet ska väl vara att inspirera antar jag. Om man bara tar på sig jeans och tröja, eller exakt det som EvS föreskriver blir väl läsaren inte särskilt inspirerad där håller jag absolut med. Men eftersom det finns typ 10 svenska modemagasin som skriver om nagellacksfärger och hur man kan sätta ihop plagg till en "klädsel?" efter rådande trender, så finns det ju en efterfrågan. Det är väldigt få bloggar som jag hittar inspiration i, detsamma gäller för tidningarnas "ta på dig det här". Folk på stan (som förmodligen har bättre saker för sig än att skriva ned vad de har på sig) och de riktiga modejobben med snygga foton snarare än tydliga bilder på kläder inspirerar mest.
Jag började skriva "dagens val från garderoben" för att se vad jag tog på mig egentligen, trodde att jag hade samma kläder jämt men det visade sig ju att jag inte alls hade. Skulle ju kunnat skriva det i ett A4-block, men det kändes tråkigare. När jag fick läsare på bloggen slutade jag inte. Min blogg - jag får skriva vad jag vill...typ.

Allt gott/ Tilda.

Anonymous said...

Jag är så trött på att människor som inte är intresserade av kläder ska klanka ner på de som gör det och kalla dem ytliga. Mode är en konst och borde behandlas med respekt därefter. Människor som är intresserade av flugfiske, som inte direkt är något som räddar världen, behöver inte ständigt förklara och försvara sig. Respekt to the Fashionistas!!

Anonymous said...

haha. fashionistas i all ära, det är bara det att alla mode-topbloggar därute bara har jessica simpson som referens-fashionista, haha.