Monday, September 26, 2005

Värmen

Fredagens after work-öl förflöt utan större missöden, även om jag alltid känner mig lite vilsen i större mingelsituationer. Jag är verkligen dålig på den sortens kallprat. Det känns inte särskilt spännande helt enkelt. Vi satt mest på Berns veranda och beklagade omstruktureringarna som gjorts. Jag tröttnade och åkte hem efter nio någon gång. Det känns som mina ungdomsår går i graven med det. Få saker känns så karakteriserande för min tid på universitetet som bernskortsviftande, flasköl och gubbrock i Cocktailbaren.
När jag kom hem låg vi i soffan och sjöng duett till Jens Lekmans "The cold Swedish winter". "She said: Shhh...please be quiet - I know you don´t want to, but please deny it...". På sitt sätt kanske helgens varmaste stund.

Lördagen inleddes med en promenad längs Djurgårdskanalen i fantastisk höstskrud, glödande lönnlöv som tumlar runt i vinddraget från fågelhundar som galopperar fram och solen som inte står lika högt på himlen längre, men ändå värmer ordentligt.
Senare på lördagen satt jag och tre kompisar på verandan på Grinda Wärdshus och intog en långlunch. En på många sätt fantastisk eftermiddag i värmen på verandan. Fantastisk fisk&skaldjursgryta och kall mellanöl till det. Ivrig planering av vår nära förestående europeiska road trip. Sommarvärme, blekt och snett höstljus och björkar som glöder. Skärgården i höstluft är verkligen en lyx att få uppleva.

På kvällen var det så dags för regelrätt och uppstyrt nattklubbsbesök, för första gången på länge. Alla var där! Vilken uppslutning! Vilken förfest! Vilken våååååning! Vilken entréteknik!(Stureplan runt midnatt i lönetider är som ett skyttegravskrig mellan vakter och gäster) Vilken dekadens! Vilken värme! vilken hetta! På många sätt var den gångna lördagen den mest perfekta lördagen på mycket länge.

Söndagen var något tung att vakna till, men inga bekymmer egentligen. Liksom hög av energi från gårdagens fullkomlighet. Vi strosade runt på stan och jag fick tag i ett par nödvändiga jeans. Ett par Acne som satt som gjutna direkt. Jag blev kär direkt och var tvungen att köpa dem. Så jävla svårt som det är att hitta jeans som man vill ha, så gäller det att smälla till när det inträffar. På vägen hem köpte vi muffins och Värmen av Ulf Lundell. Hyrde The Life Aquatic with Steve Zissou som var en underbart varm film, som jag tyvärr somnade ifrån, utmattad av en fullspäckad men på alla sätt mycket varm helg.

Det har varit en varm höst på alla sätt så här långt.

2 comments:

Andrea said...

Fint att du kom ihåg det där om den kalla svenska vintern.

Andrea said...
This comment has been removed by a blog administrator.