Friday, November 30, 2007

Två tredjedelar av de killar som dansar är våldtäktsmän

Det är ju så här:

Det är alltid de kåtaste killarna som dansar, för att öka sina chanser att få ligga. Det här vet alla killar, vet inte tjejer också det?

Min empiri säger mig att minst 2/3 av de killar som dansar, gör det för att komma närmare tjejerna, kanske till och med få ta lite på dem med en förlupen oskyldig hand (varför skulle man annars se så många killar som står och rör sig pliktskyldigt som vore det folkdans med stelopererade leder?)

Det kan omöjligt råda några tvivel kring detta. Tjejer håll med mig här. Visst är det så? Och ju kåtare snubbe, desto större sannolikhet att han är en potentiell våldtäktsman.

Alla som inte dansar är mindre intresserade av att göra sig till och låtsas tycka om att dansa för att eventuellt få trycka sin kropp mot en hittills okänd tjej, just den kvällen i alla fall.

Jag vet, jag överanalyserar en nonsensfloorfiller, men jag blir lite stött av att höra folk skråla att de som står i baren är potentiella våldsmän. När det i själva verket är tvärtom, och fan ta mig om inte det till och med är så att det här kommer att öka alla dansande våldtäktsmäns chanser att få ligga, när tjejen kanske tillochmed tönker att "han dansar - alltså våldtar han inte".

(tillägg: jag gillar allt det som är bra med låten, men texten är inte en av de sakerna, skulle gärna höra någon göra en version med annan text. Jag orkade inte utveckla detta i förra inlägget om ålderdomshem.)

5 comments:

Reblo said...

visst är det så.

Du får mig att tänka på något av det mest onaturliga och obekväma som kan hända på ett dansgolv, nämligen när en snubbe glider upp bakom och ska gniddansa mot ens rygg. Farsartat!

Reblo said...

det finns nånstans ett klipp på Björn Gustafsson när han illustrerar tjejversionen av detta: att backa upp mot en man på dansgolvet. Rätt kul.

egon said...

vilken låt pratar du om? jag känner mig lost.

Hanna said...

Tänkte skriva en rangordning om vilka kategorier killar som är mest lösaktiga (på första plats: de som dansar i schlagerbaren och sista: de som dansar för att de gillar musiken men ser lite svåra ut) men så kom jag på att äckelkillar på dansgolvet kanske inte bör dras över samma kam som våldtäktsmän, även om det absolut är ett slags sexuellt trakasseri att försöka juckdansa med ovillig tjej.

Dock verkar linjen mellan "okej-sex" och våldtäkt ha blivit allt tunnare.

Carreca said...

egon: http://www.youtube.com/watch?v=yexeBCx7oow

hanna: kam som kam, det är ju generaliseringar åt alla håll här, så det är ok.