Tuesday, August 22, 2006

Hej domstol!

Kalla mig paranoid, men när jag kollade in min Statcounter för första gången på hela sommaren, såg det bland annat ut så här. Jag har sett det flera gånger. Är någon på väg att väcka åtal mot min blogg, eller bara understimulerad och bländad av mitt svamlande här?

osv i evighet...

Jag vet, det är lågt att klaga på sina läsare, men jag får krupp när jag hittar sådana här grejer flera dagar i rad. Nu blir ju det här 1) antingen jättejobbigt för den som gör det här, eller 2) del i ett åtal mot mig, hets mot allmänheten eller dylikt. Nu var det här inte menat att höja pulsen på någon, bara ett inlägg om obehag. Jag vill inte fläka ut nånting till allmänheten, och det blir mindre och mindre av den varan. Det här är typ mitt femte inlägg om den här paranoioan. Jag skulle hata att avslöja vem jag är, var jag bor och så vidare. Vissa vet det säkert ändå, utan att jag vet. Gott så, men jag skulle känna mig klart hämmad av att bli något slags outad personlighet som folk sitter och Googlar och hitta.se:ar hela dagarna.

I allmänt forum kan man knappast ha åsikter om vem som letar sig hit, men jag kan inte släppa känslan av smygande i buskarna. Big Brother´s watching you. När ni kollar på mig utan att säga något, så kan jag lika gärna vara ärlig och säga att jag ser er också, hela tiden. Så, nu är vi på samma spelplan.

13 comments:

deltidsharmonisk said...

är det meningen att man inte ska kunna klicka upp bilden?

deltidsharmonisk said...

Eller, nu såg jag.

deltidsharmonisk said...

Hej! Jag igen.

She's back.

http://aftonbladet.se/vss/halsa/story/0,2789,875001,00.html

Anonymous said...

jag förstår ingenting.... är det samma person som varit inne tusen gånger på en dag eller?

Carreca said...

Buster: Jag vet inte vad det är som gör att man inte kan klicka upp bilderna.
anonym: Ja, nåt i den stilen. Inte för att "sätta dit" nån, men jag får obehagskänslor när nån sitter och läser in sig på mitt senaste år i ett svep. Och så var det lite elakt, för jag vet att den som ligger bakom det där garanterat fick högre puls imorse när den läste, och kom sen inte tillbaka. I alla fall inte från jobbet.

Jag ville liksom visa på att den som tror sig kunna läsa helt anonymt och hur som helst, tror fel. Kan väl inte vara fel att upplysa folk om det. Så vi spelar med öppna kort åt båda hållen.

n said...

have you seen your mother, baby, standing in the shadow?

-= R =- said...

"Just because youre paranoid it doesnt mean they are not after you..."

Känner igen känslan. Men vafan. Det är en del av bloggandet?

Anonymous said...

så om man slösurfar på jobbet (eller hemma), hittar en bra och läsvärd blogg som man gillar och vill läsa mer av, då är konstig och obehaglig.
Trist.. jag som gillar att läsa bloggar, trodde det var ok att läsa saker iom att det var upplagt på internet och pingat på nyligen och allt. Visste inte att jag uppfattas som någon som gör intrång =( Förlåt?
/Camilla

Carreca said...

Ok Camilla, vi tar det en gång till...

Jag skulle självklart kunna strunta i att publicera texter, marknadsföra dem osv. Du har ju helt rätt i det. MEN, jag tycker faktiskt att det är obehagligt när någon betar sig igenom ett år av mitt liv på några tråkiga timmar på kontoret, utan att säga något någonstans. Det är självklart öppet för alla här. Det här förhållandet mellan givande och tagande blir aldrig så komplicerat som i bloggarna.

Det finns inget tvång för mig att lägga upp min blogg på nyligen.
Så fort jag säger något som tycks idiotiskt, inskränkt eller bara dumt så får jag höra det.
Om jag skriver saker som någon tycker är smart, bra, kul, tilltalande eller vanebildande får jag ytterst sällan höra det.

Man känner sig påpassad om någon tittar in i ens blogg 25-30 gånger per dag utan att säga ett knyst. Jag får känslan av att man tror att man hittat en hemlig dagbok, som man fortsätter dissekera. Då kan jag lika gärna vara öppen och säga att: Hej, ni är inte hemliga för mig, jag ser er också.

Man känner sig påpassad.

deltidsharmonisk said...

Du är lite paranoid, jag hade nog reagerat likadant, kanske bett personen säga hej. Men stalkern där skulle ju självmant kunnat göra det. Uppenbarligen finner ju personen dina texter intressanta. Det handlar nog inte om beröm eller elaka kommentarer, bara ett hej räcker ju. Om man nu läser ofta.

Maja said...

För att du skriver bra kanske?

Anonymous said...

okej... Fast jag tycker det känns dumt att lämna kommentar om jag inte har någt att tillföra diskussionen, som nu, tex. Därför har jag inte kommenterat tidigare fastän det händer att jag tittar in här, och på flera andra och läser om dagarna. Jag har sett kommentatorsfunktionen kanske mer som ett forum för diskussion, snarare än en gästbok och då blir det så kostigt att bara skriva "hej, hej" för att visa att man har varit där.
Jag ber om ursäkt om det har gjort dig till illa till mods att jag tittat in här regelbundet utan att säga nått, det är för jag inte haft något att invända.
(och för alla intrigmakare där ute, nej det är inte jag som surfat från domstolsverket, jag har en vanlig sketen upc-ipadress det kan carreca intyga ;))

Camilla

E said...

Jag läser oftast bloggar utan att kommentera. Detta beror nog på att du (och även andra) har en förmåga att skriva-uttrycka er så bra och jag får känslan av att jag måste komma med något smartare i en kommentar än bara "hej, fan vad du skriver bra". Det känns så fattigt och fjuttigt på något sätt. Kan du inte bara känna att det är kul att någon är så där superintresserad av vad du skriver utan att tro att någon är dig på spåren hela tiden.