Thursday, June 29, 2006

Årets radarpar


Att Axl Rose hankar sig fram runt jorden med ett Guns´n´Roses-coverband är inte så lite tragikomiskt och det ligger en mycket unken lukt av föredetting över hela projektet. Speciellt med tanke på att nya skivan Chinese Democracy är sådär 12 år försenad vid det här laget. Notera att jag gick i högstadiet när jag första gången frågade gubbarna bakom disken på skivaffären i Täby Centrum om när Guns nya platta skulle släppas.

Man kan säga att jag släppt och gått vidare. Man kan inte annat än skratta åt Axl Rose narcissism, som var cool när de stod på världens topp, typ runt -92 när de skulle spela på Globen, men stannade i Oslo för att kolla fyrverkerier från hotelltaket, och kom till Stockholm ungefär 3 timmar efter utsatt konsertstart, och sen smiskade skiten ur Globen fram till 2 på natten, i den kanske allra mest klassiska rock´n´roll-showen som gått av stapeln där. Nu känns den där narcissismen och storhetsvansinnet bara patetiskt och på sätt och vis är det inte alls otippat att Axl Rose Sverigevistelse slutade i parterrläge i lobbyn på Berns Hotell med hörntänderna i en väktares vad. Från att ha varit världens farligaste rockrebell slutar han som Kicki Danielsson-lookalike med dreadlocks i fyllecellen på Kronobergshäktet. Kanske skulle han skippat de där sista 12 Botox-sprutorna.

En annan kille som också är lite tragikomisk är den smått främlingsfientliga strandraggaren från Götet som blev glammig jetsettare efter att ha halkat med på ett bananskal och lirat synth i Ace of Base. Jag pratar om Ulf "Buddha" Ekberg. Vilken skön lirare. Han dyker upp så fort någon internationell stjärna kommer till Stockholm eller Sverige över huvud taget, ja om han hinner klämma in det i sitt späckade schema med fester i Marbella, Miami, Brasilien eller var han nu behagar ställa sina LV-väskor. Att ta Buddha som artistnamn tyder kanske på vissa stråk av narcissism även hos den gode Ulf. Eftersom Buddha är "nära vän" med Kicki Danielsson är hans reaktion i Aftonbladet förstås helt naturlig:
Ulf Ekberg från Ace of Base festade med Axl Rose. När Aftonbladet nådde Ekberg i går var han skakad över att Rose gripits. "Jag måste få tag i Säpochefen. Han kan lösa det här", säger han.
Det uttalandet är utan tvekan en stark kandidat till titeln Årets uttalande. Att Buddha och Kicki Danielsson bildar radarpar en juninatt är så osannolikt och underbart.

3 comments:

jo said...

Haha, jag får en bild i huvudet av att Buddha Ekberg har en sån där röd telefon hemma, som är direktkopplad till Säpochefen.

Anonymous said...

Helt klart årets bästa kommentar (hitills, det är ju valår.. :P)

Anonymous said...

Tänkte bara passa på att vara lite bessewisser. "Patetisk" betyder inte löjeväckande, som många verkar tro, utan högstämd och sentimental.

http://g3.spraakdata.gu.se/saob/