Sunday, December 17, 2006

Vilket sammanträffande!

Det var väl komiskt att Anna Sjödin avgår med orden "Jag tar ingen skit", ganska precis en vecka efter att Bengt Ohlsson skriver en krönika som startat en smärre "fittstimsdebatt 2.0", och bygger på just den meningen, om än i omskriven form. Att hon använder sig av de orden just i detta läge får mig att skratta lite inombords och tänka att "ojdå, där gav hon Bengt Ohlsson en fullträff i efterhand". Med tanke på hur hon framstått i media det gångna året, så får man om inte annat ge Bengt Ohlsson åtminstone ett observerat fall som ligger till grund för hans provokativa krönika.

Jag tycker visserligen att Ohlssons krönika är ganska lysande provocerande, men med ett faktiskt ganska relevant budskap, som dock är fullständigt no-no att ta upp till diskussion.

Det första man tänker när man tänker på Anna Sjödin, är att hon framstår som att hon fullkomligt saknar taktkänsla och förmåga till självrannsakan. Det är som att hon hamnat i en negativ spiral, och vad hon än tar sig för, så blir det fel. Det här förstod man ju redan när det begav sig, men det tar längre tid att förstå sådant om man ser sig själv som en felfri människa utsatt för en komplott, när man i själva verket tagit några lakritsshots får mycket.

2 comments:

Anonymous said...

Kom även ihåg den rosa feministen Grynet med just samma slagord - "Ta ingen skit!" i det där barn/ungdomsprogrammet i först P3 och sedan SVT.

Carreca said...

Javisst, det är naturligtvis därifrån Ohlsson tagit uttrycket (antar jag).