Sunday, January 29, 2006

Face of a loser

Det är klart uppiggande med fylleskandaler i politiken, som när SSU-ordföranden går på sjukt svettiga Galna Kusen och dyngar ner sig fullständigt för att vakna morgonen efter, blåslagen i en fyllecell. Oh den ångesten som måste rulla inne i hennes huvud. Kanske hade hon fått ett "piller i drinken"? Spännande drag också att hon hävdar att hon var i princip nykter, när polisen i ett uttalande gör bedömningen att "det inte var möjligt att hålla förhör med henne" varför hon fick tillbringa natten i fyllecell. En annan klassiker i genren är annars moderaten Per Bill som slirade fram längs Stadsgårdskajen en eftermiddag med barnvagn, blev övermannad av en kvinnlig vakt, som sedan fälldes för övervåld eller liknande i tingsrätten. Inte heller han var berusad...

Det absolut konstigaste i Crazy Horse-historien är dock att den ordningsvakt som slängde ut SSU-ordföranden till vardags jobbar som läkare. Högst udda kombo att vara läkare och extraknäcka på ett sunkhak. Att det över huvud taget nämns är väl för att stärka hans trovärdighet, enligt devisen att läkare är redbara människor. Jag är inte säker på att jag skulle vara helt bekväm med att veta att jag stött på min läkare som dörrvakt på en restaurang, och att han jobbar nätter när han inte gör läkartjänst? Jag vill veta mer om Babak Jemai. Är det så dåligt betalt för läkare, att de behöver extraknäcka på ledig tid? Vad gör han med pengarna? Är det så trevligt att umgås med folket som hänger på Crazy Horse, att han gör det för sitt eget höga nöjes skull? Vill man följa hela värdekedjan, från ax till limpa så att säga? Man välkomnar nyktra sällskap i början av kvällen, håller koll på dem när de fyllnar till, och avslutar med att sy ihop dem när de blivit för fulla och behöver läkarvård? Jag fattar verkligen inte varför en läkare knäcker extra som dörrvakt.

3 comments:

jo said...

Jag skulle tro att han gör AT-tjänst, dvs inte riktigt färdig ännu och därmed i behov av extrapengar...?. Men det avstår man från att berätta i så fall för man vill ju underbygga hans trovärdighet, inte förminska den.

Carreca said...

Du har säkerligen rätt i det, eftersom han verkar vara i 25-årsåldern kan han knappast vara annat än AT ännu. Men en AT i Stockholmsområdet bör ändå ligga runt 25´/månad. Om jag går till mig själv, så skulle jag inte ha något intresse av att ha ett sånt extrajobb med en inkomst på 25´/månad. Men det är egentligen inte alls vad den här frågan handlar om egentligen, tycker bara att det var en något märklig detalj i hela historien.

jo said...

Han kanske har handlat grejer på Elgigantens julrea på avbetalning. Eller är spelberoende. Eller har 18 barn. Jag vill också veta mer om Babak Jemai!