Monday, March 20, 2006

Monstercyklonen Larry

Ännu ett kapitel i boken "Kvällstidningssvenska". På tal om monstercyklonen Larry i Australien: hur kommer det sig att när Australien drabbas av naturkatastrofer så är det ALLTID den värsta på flera decennier? Varje vinter kommer larmrapporter från down under om "värsta skogsbränderna på flera decennier". Kort närminne hos brandkåren eller förstärkande ordval av media?

8 comments:

Anonymous said...

Jag undrar om det inte är sâ , faktiskt, att hela jorden är greppad in en virvel av accelererande naturkatastrofer.

Vi har varit varnade under decennier. Nu hâller vi pâ att skörda vad vi sâtt.

jo said...

Jag röstar på förstärkande ordval av media. (Jag har tänkt en annan grej, här hemma när det snöar i typ Göteborg så blir det alltid "snökaos, hela västsverige lamslaget".)

Carreca said...

Jag ställer för många retoriska frågor i min blogg. Självklart tycker jag att det är överdrifter i media som man tröttnar på.

Barbra: du har en poäng, men hur kan man veta att skogsbranden för fem år sen var mindre än den för två år sen? Det är tillfälligheter som avgör hur stor den är, inte växthuseffekten. Växthuseffekten och annan miljöförstörelse ökar säkerligen frekvensen av förekommande jordbävningar stormar cykloner orkaner och sånt, men inte omfattningen som sådan. Fel alltså att säga: "STÖRSTA PÅ sjukt många år", när det i själva verket är ungefär lika illa varje år.

Jo: Jo, precis så menar jag, men jag ställer frågor istället för att säga det. Är lite feg i mina "svepande generaliseringar". (för övrigt en tidigare arg kommentar från nån anonymous som etsat sig fast, och som jag numera älskar att referera till)

Anonymous said...

gläd dig du arme missförstådde man över att folk verkligen engagerar sig i dina svåra spörsmål ;)

Carreca said...

nallon: Jamen det är ju så många som kommer med goddag yxskaft-kommentarer när jag skriver saker.

jo said...

Ja men det fattade väl jag också att du inte egentligen ville ha svar på frågan du ställde, men jag tyckte det var roligt att ge ett svar med tanke på det glödande seriösa inlägget ovanför mitt.

Anonymous said...

och jag upphör aldrig att roas av det faktumet.

Anonymous said...

OK, vi enas i detta. Barbra, du missade nåt.