Wednesday, April 19, 2006

Förnämt elegant med prägel av stora världen

Jag stör mig lite på de allra flesta krögares teknikfrånvändhet. Det är ytterst sällan man kan hitta en snygg, uppdaterad, funktionell och smidig site om en restaurang. Varför är det så? Det behöver ju liksom inte vara IT-bubblans Grodan Sergel-ambitioner, med bredbandsuttag i bardiskarna och borden(minns ni dom? haha), men lite info, menyer och kanske möjligheten att boka bord åtminstone? Istället för grundläggande info direkt från krögaren förpassas man till någon såsig alltomstockholm-site, där diverse rättshaverister använder kommentarsfunktionen till att ta ut eventuella oförrätter (se tidigare inlägg om sådana här) istället.

I internet-erans och anglofieringens tidevarv kan jag därför tycka att det är lite smådumt att döpa sin nya restaurang till Mondän. Det blir ju lite kaos i skallen. För det är inte helt självklart att www.mondan.se är rätt siteadress att välja, och ok nu har de valt den, men det känns ju feeeel. Och det finns inget som känns rätt.

Eller så är det bara jag som helt och hållet omfamnar anglifieringen och anser att även restauranger ur ett varumärkesperspektiv bör välja namn som är möjliga att konvertera till internet, som rimligen bör vara en hyggligt viktig kanal för marknadsföringen? Restaurangen Mondän verkar dock vara toppen, med eller utan logisk webadress, men det känns inte mondänt att ha en ologisk webadress.

1 comment:

Anonymous said...

Haha. Restaurangmänniskor är mycket mycket mycket speciella människor.