Tuesday, February 07, 2006

2005 års minst prestigefulla utmärkelse

Galorna står som spön i backen så här års, och jag har ondgjort mig över galasäsongen mer än en gång. Det är inte spännande med firmafester som TV-sänds. Undantaget är möjligtvis den klassiska Grammisgalan som sändes för ett par år sedan, och innehöll minnesvärda inslag som ett gäng stupfulla Teddybears som härjade runt och önskade livet ur alla moderater och Fevens fenomenala tacktal.

Ikväll är det dags för Grammisgalan, som ändå får anses vara den mest angelägna galan, eftersom fokus ligger på liveframträdanden av hyfsade artister. Skönt med en gala som inte väljer Helene Sjöholm och Martin Stenmarck av bara farten, för att de brukar vara pålitliga.

I år har TeliaSonera och Nokia skapat en ny kategori kallad "Årets ringsignal". Det måste väl ändå anses vara den i artistkretsar minst prestigefyllda utmärkelse man kan få? Marie Ehrling, TeliaSoneras Sverigechef säger "-Ringsignalerna har kommit att bli en del av musiklivet, särskilt bland unga. Många tycker att det är viktigt att ha en personlig ringsignal". Nominerade är icke-creddiga artister som Darin, Magnus Uggla och Nanne Grönvall.

Jag skulle vilja se Kent ta emot en sådan utmärkelse, haha. Dessutom skulle jag gärna vilja se tacktalet från den som vinner, men gissar att detta är en utmärkelse som inte kommer att ägnas tid i TV-sändningen. "Tack alla mellanstadie- och högstadiekids! Och ett speciellt tack till Jamba som anställt studiomusiker för att skapa en kopia av min låt, fär att kunna kränga den till alla kids som tycker att det är viktigt att ha en personlig ringsignal!"

1 comment:

ojvojj said...

Haha. Läste nyss DN Kultur och såg det där med ringsignals-nomineringen och tänkte ganska snabbt att jag skulle ta med det i min db (som ska komma upp under kvällen), men tänkte att det är bäst att jag tittar så inte du skrivit något om det i din blogg först, för det kändes som en typiskt carreca-grej att skriva om. Skönt, så slipper jag :)