Wednesday, November 15, 2006

Som bröder

Jag såg Sigge Eklund på Virtanens talkshow igår, och han är ju något av en favorit (sedan han började länka till min blogg - haha), och då slog det mig hur väldigt lika han och Daniel Collert är. Det handlar inte bara om det där snygga dandy-utseendet, det finns massor att gräva i där, men det känns inte riktigt hyggligt att göra sådana spekulationer så här offentligt. Men ju mer jag tänker på det, desto fler gemensamma nämnare ser jag.

7 comments:

deltidsharmonisk said...

Kan man snatta denna talkshow nånstans? Inte torrent dock jag fattar int det.

Carreca said...

Jag fattar inte heller sånt. Förr kunde man se det på TV8:s hemsida (den är förvisso helt förvirrad). Vet inte om det går längre. Nu har vi skaffat en digitalbox och då ser man det ju på nåt slags AftonbladsTV.

Anonymous said...

Den stora frågan här är väl varför inte du är med i Bloggportalen. Det gör att du inte indexeras i Bloggsök.se. Varför, min vän, varför?

Mo said...

Jag kan helt ärligt säga att jag inte vet vem som är vem.

Carreca said...

Svaret på den Sigges är:
1. Jag förstår inte varför jag skulle vilja indexeras av Bloggsök? Vad har JAG att tjäna på det? Vad du/aftonbladet nya medier har att tjäna på det är kanske mer uppenbart.
2. Uppenbarligen hittar man hit ändå.
3. Jag tycker kopplingen till Aftonbladet stinker. Jag vill inte bli länkad till från Aftonbladet.se i någon fånig "så tycker bloggSverige om Linda Rosings nya karriär"-artikel.
4. Jag vet inte hur jag skulle kategorisera min blogg.
5. Jag är, som jag förklarar i kommentarerna till inlägget nedan, inte så positiv till att organisera och likrikta bloggandet.
6. Jag söker på internet när jag söker efter info, begränsar mig inte till bloggarna bara.
7. Jag tycker att nyligen.se funkar bra för mig, var först på banan, och dessutom är så vitt jag förstår, utan koppling till ett mediavarumärke, som mest är intresserat av att gratis ladda sitt eget varumärke med mångsidig info.
8. All of the above.

Duger det som svar? Du är välkommen att övertyga mig om motsatsen annars.

Anonymous said...

Jag tipsade om Bloggsök för att ett medlemskap garanterat skulle ge dig fler läsare. Om du är nöjd med det antal du har ska du givetvis inte vara med. Lycka till.

Carreca said...

Nej, fler läsare är inget mål för mig egentligen. Jag har skrivit på nätet i kanske 8 år i olika former, men syftet har aldrig varit att få flest läsare.

Ville jag det, skulle jag registrera mig på alla portaler, uppdatera som mest vissa specifika tider på dygnet, lägga uppseendeväckande kommentarer i de största bloggarna med länk till min...osv. Jag tycker inte att de som gör dessa saker för att marknadsföra sin blogg, alltid är de som har smartast saker att säga. Jag vet att det finns många möjligheter att locka fler läsare, men jag har inte som målsättning att bli uppmärksammad eller att kunna sälja mina texter. Att bli länkad till från rätt personer är en större boost för mig, än att bli länkad till från så många som möjligt. Sådan länkning är beroende av texternas och tankarnas hållbarhet, inte av att synas mest av alla på flest ställen.

Sen kan jag gilla entreprenörsandan och engagemanget i det du skapat, men jag tror inte jag läser en enda av de bloggar som startats på grund av att möjligheten givits via AB och Ex., de bra skribenterna hade redan insett bloggens fördelar när bloggandet gjordes tillgängligt via era hemsidor. Early-adopters och followers.