Thursday, January 26, 2006

`Til things are brighter, I´m the Man in black

Dagens låt är Johnny Cashs övergrymma version av Stings (!) "I hung my head". Cash-hypen har väl knappt ens kommit igång (förutom Popjunkiens smarta drag att bjucka de största brudbloggarna på förhandsvisningen, för att skapa buzz i en målgrupp som sällan är särskilt intresserade av vårtiga gamla gubbar med gitarr annars), men det lär bli mycket av the Man in black i största allmänhet i vår, i och med Walk the line som går upp på biograferna nästa helg.

I felt the power
Of death over life
I orphaned his children
I widowed his wife
I begged their forgiveness
I wish I was dead
I hung my head
I hung my head

6 comments:

leifsjoqvist.blogg.se said...

I hurt myself today
To see if I still feel
I focused on the pain
the only thing that´s real....

Hurt.

Grym och så jävla bra!

Carreca said...

Jodå, men något utsliten. Personal Jesus-covern blir jag seriöst rädd för varje gång jag hör den.

Johan said...

Nick Caves "The Mercy seat" och Bonnie 'Prince' Billys "I see a darkness" är helt klart mina favoriter bland alla covers han gjorde i slutet.
//Johan

Anna said...

Haha! Hos mig har Cashhypen hållit i sig nåt decennium nu och den lär inte bli mindre efter att ha sett walk the line - lovely film om man gillar cash - en aning banal annars kanske. Fast den fantastiska rolltolkningen av Joaquin Phoenix kan man man nog inte komma undan. Håller med om Hung my head - fantastisk cover. Han avslutade verkligen med stil -mannen i svart.

Carreca said...

Anna: Visst har jag väl rätt i vad avsikten varit, även om just du gillat Cash länge? Smart drag tycker jag.

Det är på något sätt lite trist tycker jag, att Cash bästa låtar är de covers som spelats in till American Recordings.

Anna said...

klart popjunkien är smart! Vad gäller t ex legally blonde så är ju kopplingen till reese witherspoon starkare än den till cash - supersmart drag där.

men jag skulle inte vilja säga att det är hans overall bästa låtar på american recordings ändå. Jag är väldigt förtjust i många av de allra tidigaste alstren också.