Saturday, December 03, 2005

MTV makes me wanna smoke crack

Yoko Ono har gett Amnesty klartecken för att ge ut nyinspelningar av några av John Lennons verk. Ok, fint med välgörenhet och allt sånt där. Låtarna skall säljas genom nedladdning via Amnestys hemsida, enligt Rolling Stone.

Men vem vill höra hemska Avril Lavigne våldta Imagine? Vem vill höra Black Eyed Peas förstöra Power to the people över huvud taget. Ett band som heter Sum 41 skall också medverka. Det låter som nåt collegerock band som det går 13 på dussinet av i USA. Jag mår illa bara av tanken på hur det här ska bli. Och sen tröttgubbsyntharna i Duran Duran på det.

Det här kommer inte att sluta bra. Charity gone wrong.

3 comments:

Formerly known as hooct said...

Aj. shebangs var också en höjdare för några år sedan. sheena blir aldrig densamma igen.

deltidsharmonisk said...

Om jag kunde trolla så skulle sånt där vara straffbart. På allvar alltså. Fängelsestraff. Shebang borde ha fått minst två år på Kumla. Nu råkar jag ju gillar Avrils röst men ju mer Imagine blir "tolkad" ju mer tappar den i tyngd. Den enda som tolkat den med värdighet var Neil Young strax efter dom där byggnaderna i NYC gav upp.

Carreca said...

Japp. Covers har mycket dåliga förutsättningar att överträffa och tillföra något till originalversionen. Speciellt om den artist som gör en cover endast är en produkt, utan egen textproduktion. Sheena-covern är kanske den värsta av alla, men det finns många riktigt hemska covers där ute.