Tuesday, November 01, 2005

Om piller i drinken

För att återknyta till gårdagens inlägg om Denise Lopez, så såg jag spridda delar av gårdagens "Under cover" (där Denise Lopez var med för att berätta om hur många drogade tjejer hon hjälpt hem från Stureplan...)

Hur många gånger har man hört den?

"Det var så läskigt igår, jag var helt borta och har värsta minnesluckan. Någon måste ha drogat mig, lagt ett piller i min drink när jag inte såg det"

Ok, det har säkert hänt flera gånger att män försökt droga kvinnor med hjälp av det knepet. Men jag tror inte på sådana historier, speciellt när denna drogade kvinna inte har upplevt att någon gjort några närmanden. Skulle man droga någon bara för att det är så roligt?

Med tanke på att alla känner någon eller några tjejer som säger sig ha blivit drogade på nattklubb så hävdar jag att det är något av en modern urban legend.

Våga stå för att även kvinnor ibland skjuter över målet med spritkonsumtionen, blir dyngraka och får minnesluckor - istället för att skylla på mystiska mörkermän med fickorna fulla av knockoutdroppar.

5 comments:

Liza said...

Hej! Jag hittade hit via populärkulturjunkien. Är stormförtjust! Kul att ha hittat en ny favorit i bloggkaoset. Jag gillar särskilt dina inlägg om språk och håller med dig om hur töntigt det låter med oh well och prefixet über!

jo said...

Den största risken med att lämna sitt glas utan uppsikt på krogen är faktiskt att folk fimpar och lägger ut snus i det. Sånt märker man för sent när det är mörkt.

Reblo said...

Jag var helt säker på att jag skrev en kommentar om detta igår, men tydligen inte.

Din text påminner mig om andra saker folk gör på fyllan och sedan bortförklarar. Tänker t ex på en folkkär äldre artist som blev brutalt rånad utanför sin bostad efter en fest. Alla detaljer tyder snarare på en klassisk tokfylla som gick snett, dvs att han druttade på ändan själv och självklart inte har något minne av vad som hänt, precis som efter vilken svennefest som helst.

Men jag vet inte, jag kanske bara är konspiratoriskt lagd och jättehemsk som får de här associationerna.

Carreca said...

Reblo: Jepp, så är det. Inga konstigheter i mina ögon, men det är väl lättare att skylla på hemska våldtäktsmän än på egen odisciplin med spriten... Att S-B är alkis är ju inte direkt något världsscoop, och självklart är det så att han var stupfull när han somnade mellan två bilar på Ulrikagatan. Har hört stories om när han kommit in på scen med öppen gylf osv...

liza: hej hej. varför väljer man ett Z istället för ett S i sitt namn? Jag har länge undrat?

Liza said...

hej igen! Enkelt- jag är döpt efter sångerskan Liza Minelli (min pappas idol).