Monday, November 07, 2005

Crappy Shitty Idiots

Jag har ikväll sett CSI:NY för andra gången (populärt med kolon i programtitlar these days). Jag pallar inte med det. Jag förstår inte hur CSI-serien kunnat bli en sådan succé?

Det går ut på att pollen från en blomma som bara finns i en rabatt i hela Nordamerika, utanför ett sjukhus (och denna blomma blommar varje vecka som det är två torsdagar i), har fastnat på ett mordvapen(som man alltid hittar i en kloak), och dessutom har mordoffrets saliv hamnat i skägget på mördaren, som han därför tvingats raka av sig, och eftersom det var fullmåne den tredje torsdagen i oktober så är det sjuksköterskan som gjorde det.

Nu kanske jag generaliserade, men om det är så det känns efter att ha sett programmet två gånger, så är chansen liten att jag ska bli intresserad av att följa det. Jag är för övrigt rätt usel på att följa serier.

Jag har en teori om att de som avgudar såna här serier, som det bästa som någonsin gjorts, är en viss sorts människor. Ungefär samma sorts människor som är helsålda på poker, och eventuellt byggde en bardisk som specialarbete på gymnasiet.

3 comments:

jo said...

Eller byggde en hylla att ha i vardagsrummet och på den hyllan ställde man upp tomma ölflaskor av alla möjliga olika sorter.

Mo said...

Nä men nu måste jag försvara.

CSI:NY håller jag med om inte är särskilt bra (fast då mest uitfrån det faktum att plutmunsbruden alltid har utsläppt hår - på crime scenes!!!! fullkomligt orealistiskt) - men Las Vegas och Miami rules!

(Hm, fick just en känsla av att de som älskar CSI (jag!) också ofta säger det ordet. Rules! Eller kanske rular, CSI rular!) He!

Carreca said...

Jo: Eller byggde värsta baslådan i sin första bil?

Mo: Det jag menade är att det är ett program som får vissa att känna sig smarta. Ungefär som jag tror att "DaVinci-koden" funkar, men den har jag aldrig läst. Jag tassar på svag is här.
Fenomen som funkar såhär: "Jag har aldrig läst en bok förr, men den här var skitbra/jag har aldrig gillat annat än sport på tv förut men den här serien är grym" är något som jag blir skeptisk emot. Men man behöver inte bry sig så mycket om det, jag är skeptisk emot så mycket, och det är rätt larvigt det också.