Wednesday, November 23, 2005

Mr Grötrim

Per Gessle släpper ännu en ointressant skiva. Och det mina vänner, får mig att tänka på att han är en rörmokarson som knappast lyder min uppmaning och struntar i Botox. Läskigare kinder och panna än så här blir det knappast.

Minnesvärda textrader av Gessle:
"ta på din jacka och gamla jeans, för Västkustens tjejer är de bästa som....finns" (eh?)

"She has a train going downtown. She's got a club on the moon. And she's telling all her secrets. In a wonderful balloon!"

"How do you do,do you do,the things that you do? No one I know could ever keep up with you.How do you do!Did it ever make sense to you to say Bye ByeBye?"

"Walking like a man,hitting like a hammer,she's a juvenile scam. Never was a quitter,tasty like a raindrop,she's got the look. Heavenly bound cause heaven's got a number when she's spinning me around, Kissing is a colour, her loving is a wild dog, she's got the look."

"Jag tycker om när du tar på mig. Jag tycker om dina bröst i morgonljuset Tycker om när jag betyder nåt för dig, det kan aldrig kännas bättre än så här"

OK, pop handlar inte om textinnehåll, men ibland undrar man hur Roxette kunde bli stora på en engelskspråkig marknad? Kuriosa i fallet Gessle är att Carreca varit på Roxettekonsert med familjen i Globens ungdom. Kan eventuellt ha varit 1992. Jag hade en sån där självlysande neonstav som rejvande Vägverksanställda numera gjort till sin accessoar.

10 comments:

deltidsharmonisk said...

Då erkänner jag också. Jag såg dem 1987 utanför Göteborg någonstans. Ratata, Orup och Roxette. Jag försökte röra mig framåt men det var för stökigt, började nästan gråta av paniken. Wow. Om man visste vad som komma skulle. Som t.e.x Hole på Hultsfred drygt tio år senare.

n said...

Vem har inte sett Roxette? Min ömma fader drogo med sina båda döttrar kring 1989 och det allra bästa var att Creeps (pre "Smash"-genombrottet)gjorde en grym förbandsspelning. Hur Roxette var har jag ingen jävla aning om.
Det värsta är jag även blev släpat med till Återtåget eller vad det hette några år senare, men det minns jag ingenting av.

deltidsharmonisk said...

Varför minns du int? Var du full och hånglade med en kille i ett snårigt buskage som gav dig rivsår på baken så du inte kunde sitta på en stol på 3 dagar?

n said...

men åh. jag var där med min pappa och min lillasyster. jag minns väl inte helt enkelt för att det absolut gjorde NOLL intryck på mig. jag minns inte ens vilka som mer spelade, men visst var det några mer än gyllene tider? Var det Wilmer X kanske?

Carreca said...

Ja, 1989 var det nog kanske. Har vaga minnen av Creeps. Mest minns jag som sagt den där cyalume-staven. en fjäder i min hatt är att jag aldrig sett Gyllene tider live.

deltidsharmonisk said...

Men Gyllene Tider la väl av nångång just innan vi började lågstadiet.

n said...

Buster, det var ju det som "ÅTERtåget" handlade om, att de skulle komma tillbaka och klämma ihjäl fler småflickor. jag tror att det var det året som eposet "Jag går och fiskar" kom till oss.
Jag minns inga stavar på Roxette, däremor tyckte vi de var ganska coola första gången vi såg dem på Hultsfred tre år senare.

Guldgrodan said...
This comment has been removed by a blog administrator.
deltidsharmonisk said...

Jahaaa, ok jag fattar.

jo said...

Jag såg dem också då när Creeps var förband, i Ljusdals folkpark tror jag. Men var det redan 1989? Var ju värsta pubbeungen i så fall och borde definitivt inte ha släppts iväg på folkparksfest ensammen. Minns inte heller några lysande grejer, men jag fick ett vykort med silverautografer på.