Monday, November 21, 2005

KLART I NATT!

Inatt kom beskedet att dokusåpan Gay Army är den mest absurda och idiotiska dokusåpa som hittills sänts i svensk TV, enligt enväldige domare Carreca. Aldrig tidigare har syftet med en dokusåpa varit så tvivelaktigt. Jag såg spridda delar igår och förstår verkligen inte. Ska man skratta åt kulturkrocken mellan fjollighet och extremmacho? Ska man ha medlidande med bögrekryterna för att ha satts i en sådan miljö? Ska man glädjas åt de (förmodade) framsteg som de kommer att göra under seriens gång? Oavsett vilket så känns det inte som att ett sådant program gör någon nytta för någon.

På en hedrande andraplats finner vi MTV:s
I want a famous face - där man kan vinna en helrenovering för att så gott det går, anta en känd människas utseende medelst plastikkirurgi.

Ibland undrar man vart allt det här är på väg någonstans och hur dumma och mätta vi ska bli innan något stoppar allt skräp som sköljer över oss, eller fortsätter vi bara att äta tills vi kräks?

8 comments:

deltidsharmonisk said...

Helvete jag missade. Repris kanske.

deltidsharmonisk said...

Du, jag finns här också. http://buster.blogg.se/ Du läser väl int min db på det där stället. Den där bloggen kommer dock bara innehålla en massa blaj. Men jag imploderar om jag inte får skriva.

Carreca said...

Fick ont i ögonen av programmet, men kommer så klart att se det. Dvärgparad, du vet. Bloggen var ju toppen.

Vimsan said...

En liten undran...Hur kommer det sig att du först ondgör dig över Gay Army men ändå verkar det som du kommer att titta på det? Numera kan man inte ens göra parodi på dokusåporna eftersom de klarar det så bra själva.

deltidsharmonisk said...

Det där är ju som supa/bakfylla. Inte vill man vara bakfull men det är ändå kul att supa.

Vimsan said...

Jag borde aldrig ställt frågan :)

Carreca said...

Jag håller med deltidsharmonisk. Försökte komma med en bra förklaring, men tyckte hans var fin.

Annars skrev jag en annan gång om det där med att kolla på saker även om man tycker de är dåliga, och liknade det vid att en dvärgparad passerar på gatan utanför, inte är det bra, men nog fan kollar man ändå.

Vimsan said...

Ja, finare kan det inte bli. Tittade på "Tommy Lee goes to college" fast jag bara tycker det är patetiskt så det där med paraden var en bra liknelse det också.