Monday, November 21, 2005

Ny singel?

Sean Pauls låt Everblazin´ presenteras i radio som "nya singeln från Sean Paul". Det är märkligt, eftersom jag haft den låten liggandes på min hårddisk hemma i nästan tre år. Jag minns att jag hörde den ute och var tvungen att gå hem och ladda ner den direkt. Nu dyker den alltså upp igen, långt senare. Nu har jag för länge sedan hunnit tröttna på Sean Paul och hans mycket märkliga Jamaicapop. Det är något med hitlistepop från Jamaica, med något slags dancehallinslag som gör att man kräks på den efter en ganska kort tid. Tänk bara hur trötta både Shaggy och Sean Paul känns. Reggae for the white man.

För övrigt kan jag inte övervinna tron att SAABs reklam för nya 9-3 Linear har Snoops & Pharrells "Drop it like it´s hot" som soundtrack. Men när man tror att Snoop ska börja med "When the pimp´s in the crib ma, drop it like it´s hot" får man istället se ett lodjur irra runt i skogen. Ett riktigt plagiat i stil med Stiltskins Levi´s-reklamlåt "Inside" som de fick göra när Smashing Pumpkins inte ville sälja sin "Today" till reklam. Vad hände med Stiltskin sen då?

4 comments:

deltidsharmonisk said...

Jag tänkte just på den låten härom dagen. För första gången på år. Minns att Billy sa att det där bandet bara hade vänt på ackorden bla bla.

Ja, det var bara det jag ville säga.

Anonymous said...

Det här vet du säkert redan, men det är en Aphex Twin-låt som spelas i Saab-reklamen. Om det är jävligt likt "din" låt och vem som var först vet jag icke.

Carreca said...

Det kan ju mycket väl vara så att det är Snoop-låten som är två på bollen för att ta en sportmetafor. Och jag visste inget om att Aphex twin gjort låten.

Carreca said...

Sjukt att Stiltskin-låten spelades på P3 nyss. Måste varit första gången på lätt 5 år som jag hörde den.